Golfmannen Leaderboard 2024

Golfmannen Home

Komende wedstrijden

8e Golfmannen.nl Open: perfecte golfdag

Golf & Businessclub De Scherpenbergh was op vrijdag 5 juli voor de zesde keer gastheer van de van het Golfmannen.nl Open. Een kleine 80 spelers sloegen om 11.00 af voor alweer de 8e editie van het gezelligste liefdadigheidstoernooi van Nederland. Gelukkig deed de zomer dit jaar net op tijd zijn intrede en werd het ook qua weersomstandigheden een perfecte dag.

De Golfmannen geven met hun jaarlijkse Open toernooi vorm aan een belangrijk onderdeel van hun missie: het inzamelen van fondsen voor het goede doel. Zoals inmiddels gebruikelijk is stond de dag in het teken de Wings of Support, de goede doelen stichting van het vliegend personeel van KLM. De uiteindelijk opbrengst van de dag bedroeg €36.000. Hierdoor hebben de 8 edities van het Golfmannen.nl Open te samen inmiddels al meer dan €215.000 opgebracht.

Het succes van het Golfmannen.nl Open is volgens voorzitter, René van der Steeg, van de Stichting Golfmannen.nl Open te danken aan de trouwe groep van zeer gulle deelnemers en sponsoren. “Zij zijn het die ons al die jaren al ondersteunen en het mogelijk maken dat wij zoveel geld voor de Wings of Support kunnen inzamelen”. Ook waren er weer lovende woorden voor de gastheer, de Golf & Busines Club De Scherpenbergh. “ De medewerking van De Scherpenbergh is ongeëvenaard. De baan ligt er elk jaar weer beter bij en de kwaliteit van de catering is als vanouds”, aldus Van der Steeg. De sponsoren droegen niet alleen financieel bij, maar leverden waardevolle kavels voor de veiling. De deelnemers zorgden voor een sportieve en super gezellige sfeer.

De wedstrijd wed uiteindelijk gewonnen door Diederick van Camphuysen, van trouwe sponsor TiG. “Ik heb in tijden niet zo goed en lekker gespeeld. De Golfmannen hebben een zeer positieve uitwerking op mijn spel”. Aldus de winnaar, die zich na zijn goede score voor het eerst single-handicapper mag noemen. Een duidelijke oproep dus om mee te doen aan het Golffmannen.nl Open en voor Diederick misschien een positieve prikkel om zich bij de Golfmannen aan te sluiten.

Na een heerlijk dag golf een gezellige borrel – compleet met heerlijke hapjes en verse oesters - en een smakelijk buffet werd het tijd om serieus te werken aan het doel van de dag: geld inzamelen voor de Wings of Support (WoS). Maar eerst was er nog et initiatief van Golfman Jan Biemans. Hij overhandigde namens de voetbalvereniging Victoria uit Hilversum het eerste van 250 jeugd voetbaltenues aan de voorzitter van de WoS, Eugene van Halderen. Eugene dankte Jan hartelijk en gaf aan hoe de tenues van pas zullen komen. Daarna lichtte hij het hoe en waarom van de WoS nog eens toe. Hij deed een indringend beroep op de aanwezigen om tijdens de veiling hun hart te laten spreken en hun handen veelvuldig op te steken.

Het oprechte betoog en de oproep van Eugene misten hun uitwerking niet. De eminente veilingmeesters Mike Krechting  en Erik  Nugteren waren nog  meer geïnspireerd dan normaal en joegen de biedingen met veel enthousiasme en humor naar grote hoogtes op. Gelukkig hadden zij mooie kavels om te veilen. Zo was er door Campolanda een golf vliegreis voor 2 personen naar hun prachtige resort aan de Costa Blanca ter beschikking gesteld, had G&CC De Goyer 4 greenfees aangeboden, zorgde KLM voor twee business class tickets naar een KLM-bestemming naar keuze en waren er nog vele andere mooie kavels. Het topstuk van de veilig was een door de WoS en KLM  mogelijk gemaakte vliegreis voor vier personen naar Kenia, compleet met veertiendaags verblijf in een prachtig vakantiehuis in de Riftvallei.

Kort na afloop van de veiling, terwijl de deelnemers genoten van een heerlijk ijsje, kon René van der Steeg het ingezamelde bedrag aankondigen en per cheque symbolisch aan  ere-voorzitter Marius den Dulk overhandigen. Sponsoren, deelnemers en overige donateurs hebben er voor gezorgd dat er een cheque van €36.000 aan de WoS kon worden overhandigd. Daarmee hebben de Golfmannen, hun sponsoren en deelnemers  in 8 Open’s meer dan €215.000 voor de WoS ingezameld.  Een resultaat waarop iedereen met recht trots op mag zijn.

Volgend jaar is er weer een Golfmannen.nl Open. Die wordt zeker weer net zo gezellig en hopelijk weer net zo succesvol als de afgelopen 8 edities.

Golfmannen Sitemap