Golfmannen Leaderboard 2024

Golfmannen Home

Komende wedstrijden

6e Golfmannen.nl Open: geweldige golfdag op d...

Na twee jaar “vreemdgaan”op Liemeer en Naarderbos was Golf & Business Club De Scherpenbergh op vrijdag 17 juni voor de vierde keer in zes jaar de locatie van het Golfmannen.nl Open. De Golfmannen geven met hun jaarlijkse Open toernooi vorm aan een belangrijk onderdeel van hun missie: het inzamelen van fondsen voor het goede doel. Zonder overigens het andere deel van hun missie, het gezellig samen golfen, uit het oog te verliezen.

Voor het succesvol organiseren van een charitatieve golfdag zijn de Golfmannen naast hun eigen inzet natuurlijk afhankelijk van sponsoren, deelnemers, de medewerking van de baan en de kwaliteit van de catering, maar vooral natuurlijk van hogere machten zoals de weergoden. De conclusie na afloop van weer een geweldige Golfmannen.nl Open kan niet anders luiden dan dat de Golfmannen kennelijk iets goed doen. De weergoden zorgden namelijk voor een dag met regenpauze, weinig wind en volop zon. De sponsoren droegen niet alleen financieel bij, maar leverden waardevolle kavels voor de veiling. De ruim 70 deelnemers zorgden voor een sportieve en super gezellige sfeer. Daarnaast lieten zij zich tijdens de veiling ook van hun gulle kant zien en boden er lustig op los. Terwijl De Scherpenbergh zorgde voor een perfecte baan, super (baan-)catering een heerlijk barbecue-diner en het meest gastvrije personeel dat golfend Nederland rijk is.

Vanaf een uur of negen druppelden de deelnemers binnen. Vanzelfsprekend werden zij hartelijk ontvangen met een kop koffie en heerlijke krentenwegge. Bij de wedstrijdtafel ontvingen zij naast hun score kaarten ook het inmiddels traditionele doosje gepersonaliseerde golfballen. Ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door Nassau golfballen, één van de trouwe sponsoren van het Golfmannen Open. Net als vorige jaren konden de deelnemers voor het schamele bedrag van 15 euro ook twee mulligans kopen bij de wedstrijdtafel. Een mogelijkheid waarvan wederom gretig gebruik werd gemaakt. Voor sommige deelnemers was het nu: op naar de drivingrange, waar de drivingrangeballen van Nassau klaar lagen. De meeste kozen echter voor het nuttigen van nog een kop koffie op het terras.

Na een kort welkomstwoord van de voorzitter van de Stichting Golfmannen.nl Open en een groepsfoto ging het 6e Golfmannen Open om 10.30 van start. In de baan werden de deelnemers voor de lunch op drie cateringpunten nog eens verrast met koffie en heerlijke gebakjes, een baanlunch met zalm, beenham wijn en rosé en later op de middag nog eens diverse bruschetta’s met weer de onvermijdelijke wijn en rosé. In baan werd niet alleen gestreden om de beste individuele - en flightscore, maar ook nog eens om twee neary’s en twee longest drives. Op de tee van hole 3 stond was door sponsor BMW Jan de Jong een gitzwarte BMW 3-serie cabrio neer gezet. De winnaar van deze neary mocht deze meenemen, maar moet de auto helaas voor hem/haar wel na een week wel weer terugbrengen. Bij voorkeur zonder schade.

Om half vijf kwamen de eerste flights weer terug in het clubhuis om vervolgens op het terras aan de borrel  te gaan en elkaar te overtuigen dat er echt een betere score in had gezeten als die vier goede puts maar niet net uit de hole waren gelipt en de bal niet die unlucky bounces had meegekregen. Ondanks de gebruikelijke lichte teleurstelling over de eigen score was het al erg snel gezellig. De vriendelijk en snel geserveerde hapjes en drankjes droegen hier zeker toe bij. En toen er ook nog eens een oesterman het terras op kwam lopen bereikte de sfeer een toppunt. Voor de winnaars van de individuele- en flightprijzen waren er tijdens de prijsuitreiking nog mooie prijzen. Zo hadden KLM en This is Golf voor een groot aantal dagvouchers voor het KLM Open gezorgd. Niet onvermeld mag blijven dat Golfman Coen van de Bedem er met de individuele hoofdprijs vandoor ging. Dat wil zeggen met de eer dan. Want de prijs bracht hij net als vele ander prijswinnaars direct weer in voor de veiling van later die avond. Golfman Erik Nugteren deed het zelfde met zijn gewonnen BMW, waardoor de veiling weer een paar mooie kavels rijker was.

Het personeel van de Scherpenbergh had inmiddels een geweldig BBQ-buffet opgebouwd, compleet met een speenvarken aan het spit, sappige lamsbouten, mediterrane sardines en diverse mooie moten vis. Toen de buiken gevuld waren werd het tijd om serieus te werken aan het doel van de dag: geld inzamelen voor de Wings of Support (WoS). Erevoorzitter en oprichter van de WoS, Marius den Dulk legde (zeker voor zijn doen) kort het hoe en waarom van het liefdadigheids werk van het vliegend personeel van KLM en Martinair toe. Hij deed een indringend beroep op de aanwezigen om tijdens de veiling hun hart te laten spreken en hun handen veelvuldig op te steken.

Het oprechte betoog en de oproep van Marius misten hun uitwerking niet. De eminente veilingmeesters Mike en Erik waren nog  meer geïnspireerd dan normaal en joegen de biedingen met veel enthousiasme en humor naar grote hoogtes op. Gelukkig hadden zij mooie kavels om te veilen. Zo hadden Diageo en Whisky Wijzer een “whisky nosing and tasting” voor 35 personen ingebracht. KLM zorgde voor twee business class tickets naar een KLM-bestemming naar keuze. Gant leverde een prachtige set katoenen bedlinnen en twee door Maarten Lafeber gesigneerde polo’s. Verder kon er nog worden geboden op een gesigneerd shirt van Oranje, een kist Salentein wijn, een supercomplete 12-persoons bestekcassette en vele andere kavels. Het topstuk van de veilig was wederom een vliegreis naar Kenia voor vier personen, compleet met veertiendaags verblijf in een prachtig vakantiehuis in de Riftvallei.

Kort na afloop van de veiling, terwijl de deelnemers genoten van het uitgebreide dessertbuffet, kon René van der Steeg het ingezamelde bedrag aankondigen en per cheque symbolisch aan  ere-voorzitter Marius den Dulk en enkele vrijwilligers van de WoS overhandigen. Of het een uiting van voorzichtig economisch herstel is, of gewoon de resultante van en geweldige dag betreft, is niet duidelijk, maar na een kleine dip in de opbrengst in 2010 is het Golfmannen.nl weer helemaal terug. Sponsoren, deelnemers en overige donateurs hebben er voor gezorgd dat er een cheque van €27.500 aan de WoS kon worden overhandigd. Na zes edities van het Golfmannen Open is er nu in totaal meer dan €150.000 voor de WoS ingezameld. Een resultaat waarop iedereen met recht trots op mogen zijn.

Op naar het 7e Golfmannen.nl Open in 2012!!!!!!

 

Golfmannen Sitemap